- Lilou Blue
Re: Sala Zaklęć
Czw Maj 03, 2018 8:18 am
Lilou z zadowoleniem uśmiechnęła się na słowa nauczyciela. No cóż. Tak to jest, jak człowiek podchodzi do nauki poważnie i się przygotowuje do zajęć. Zanotowała informacje o zakleciu i rozejrzała się za kimś kompetentnym do bycia w parze z nią. Od razu pomyślała o Puchonce, która jako jedyna poza nią wiedziała cokolwiek o zakleciu i również siedziała w pierwszej ławce. Ku jej pozytywnemu zaskoczeniu dziewczyna podeszła do niej pierwsza.
- Z przyjemnością będę z tobą pracować - skinęła głową i przyjęła od dziewczyny materiał ćwiczeniowy. Skupiła się i rzuciła zaklęcie. Ahh! Chyba się udało. Postrzępiła lekko końcówkę swojej kokardki i spojrzała na kokardkę koleżanki. Ha! Cóż za perfekcja. Z zadowoleniem zauważyła, że również Puchonka odniosła sukces.
- Brawo! - powiedziała, raz jeszcze rzucajac zaklęcie. Skutecznie! - Cieszę się, że trafiła mi się kompetentna partnerka na zajęciach. Nie miałyśmy okazji się poznać, zdaje się. Jestem Lilou Blue, Ravenclaw, rok VII. A Ty?
- Z przyjemnością będę z tobą pracować - skinęła głową i przyjęła od dziewczyny materiał ćwiczeniowy. Skupiła się i rzuciła zaklęcie. Ahh! Chyba się udało. Postrzępiła lekko końcówkę swojej kokardki i spojrzała na kokardkę koleżanki. Ha! Cóż za perfekcja. Z zadowoleniem zauważyła, że również Puchonka odniosła sukces.
- Brawo! - powiedziała, raz jeszcze rzucajac zaklęcie. Skutecznie! - Cieszę się, że trafiła mi się kompetentna partnerka na zajęciach. Nie miałyśmy okazji się poznać, zdaje się. Jestem Lilou Blue, Ravenclaw, rok VII. A Ty?
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 8:18 am
The member 'Lilou Blue' has done the following action : Rzuć kością
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
- Katherine Esme Cullen
Czw Maj 03, 2018 8:48 am
Wstała z ławki i podeszła do profesora i z worka wylosowała 2 fioletowe kamienie,a następnie wróciła do ławki
Jeden kamień dała Julesowi a jeden zostawiła sobie
-Cześć Jules popracujemy razem nad zaklęciem?-spytała Krukona z uśmiechem
Jeden kamień dała Julesowi a jeden zostawiła sobie
-Cześć Jules popracujemy razem nad zaklęciem?-spytała Krukona z uśmiechem
- Annie Arias
Czw Maj 03, 2018 9:41 am
-Ooo! Zdolna jesteś, a mi się tylko raz udało.
- Nie sądziła, że komu się zaklęcie uda i to najwidoczniej dwa raz z rzędu ona miała mniej pecha co do tego. No nic może za milionowym razem jej się uda jak należy. W końcu trening czyni mistrza!
-Annie Arias z V roku miło mi Cię poznać. Mam nadzieję, że uda nam się to zaklęcie wykonać jak należy - Miały w końcu całą lekcje by potrenować jego rzucanie. Czas na kolejną próbę testu!
- Proteanius, Proteanius - I znowu za pierwszym razem się udało! Za drugim razem z kolei była klapa. No ale cóż nie ma co się załamywać trzeba próbować dalej co by się zaklęcie udało. Choć może jej to zająć dużo więcej czasu niż mogła by się spodziewać.
- Nie sądziła, że komu się zaklęcie uda i to najwidoczniej dwa raz z rzędu ona miała mniej pecha co do tego. No nic może za milionowym razem jej się uda jak należy. W końcu trening czyni mistrza!
-Annie Arias z V roku miło mi Cię poznać. Mam nadzieję, że uda nam się to zaklęcie wykonać jak należy - Miały w końcu całą lekcje by potrenować jego rzucanie. Czas na kolejną próbę testu!
- Proteanius, Proteanius - I znowu za pierwszym razem się udało! Za drugim razem z kolei była klapa. No ale cóż nie ma co się załamywać trzeba próbować dalej co by się zaklęcie udało. Choć może jej to zająć dużo więcej czasu niż mogła by się spodziewać.
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 9:41 am
The member 'Annie Arias' has done the following action : Rzuć kością
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
- Lilou Blue
Czw Maj 03, 2018 9:43 am
Puchonce nie szło perfekcyjnie, ale i tak lepiej niż niektórym. No i byla zdeterminowana do ćwiczeń, a to najważniejsze! Lilou doceniała pracowitość.
- Miło mi cię poznać.
Ot, uprzejmość bez wylewności. Taka już była panna Blue. Wycelowała różdżką we wstążkę i znów się powiodło! Rozwiązała ją a wstążka Annie zrobiła to samo. Czas na kolejne podejście!
- Prote.. Oh... - rozproszyła się przechodzącą w pobliżu Puchonką i popsuła zaklęcie. Cóż za brak profesjonalizmu z jej strony... - Oh, najmocniej przepraszam.
- Miło mi cię poznać.
Ot, uprzejmość bez wylewności. Taka już była panna Blue. Wycelowała różdżką we wstążkę i znów się powiodło! Rozwiązała ją a wstążka Annie zrobiła to samo. Czas na kolejne podejście!
- Prote.. Oh... - rozproszyła się przechodzącą w pobliżu Puchonką i popsuła zaklęcie. Cóż za brak profesjonalizmu z jej strony... - Oh, najmocniej przepraszam.
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 9:43 am
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
- Eileen Gray
Czw Maj 03, 2018 9:45 am
- Myslę że zbyt obcesowo sie do tego zabrałam na początku - bąknęła Eileen nieco strapiona tym, że tak zupełnie jej nie poszło na początku. Odchrząknęła i rzuciła zaklęcie jeszcze raz. Oh! poskutkowało! Chyba. Dla pewności naddarła pergamin i zerknęła na ten Nathalie. TAK! Też był rozdarty i to w zupełnie identyczny sposób!
- Ah, jak miło... To jeszcze raz. Proteusz... Nie! Nie, to nie taka inkantacja! Ah, wybacz Nath. Spróbuję jeszcze raz.
Tak, zdecydowanie była zbyt słabo skupiona. A przecież była zupełnie dobra w Zaklęcia, prawda? Naprawdę nie trzeba było jej dużo, by się tego nauczyć. Musiała się tylko skoncentrować.
- Ah, jak miło... To jeszcze raz. Proteusz... Nie! Nie, to nie taka inkantacja! Ah, wybacz Nath. Spróbuję jeszcze raz.
Tak, zdecydowanie była zbyt słabo skupiona. A przecież była zupełnie dobra w Zaklęcia, prawda? Naprawdę nie trzeba było jej dużo, by się tego nauczyć. Musiała się tylko skoncentrować.
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 9:45 am
The member 'Eileen Gray' has done the following action : Rzuć kością
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
- Katherine Esme Cullen
Re:Sala zaklęć
Czw Maj 03, 2018 9:48 am
Katherine podniosła różdżkę nad fioletowym kamieniem i się skupiła
-Proteanius-krzyknęła i kamienie się połączyły w całość
Po chwili cofnęła zaklęcie i kamienie wróciły na swoje miejsce
//-5PŻ
-Proteanius-krzyknęła i kamienie się połączyły w całość
Po chwili cofnęła zaklęcie i kamienie wróciły na swoje miejsce
//-5PŻ
- Mistrz Gry
Re:Sala zaklęć
Czw Maj 03, 2018 9:48 am
The member 'Katherine Esme Cullen' has done the following action : Rzuć kością
#1 'Lekcja' :
#1 Result :
--------------------------------
#2 'Lekcja' :
#2 Result :
#1 'Lekcja' :
#1 Result :
--------------------------------
#2 'Lekcja' :
#2 Result :
- Ventus Zabini
Czw Maj 03, 2018 10:17 am
Super. Dobrać się w pary. Spojrzał na dziewczynę obok siebie i poznał ją. Kojarzył. Chyba nawet kiedyś rozmawiali, ale nie zamierzał się nad tym rozczulać. Widząc, że Gryfonka się nie ruszy sam wstał i podszedł do profesora, aby wylosować przedmioty, na których miał pracować. Wylosował dwie rękawiczki. Nie tak źle. Wzruszył ramieniem i wrócił do stolika. Jedną z nich wręczył Alex i rozejrzał się po innych. Jego wzrok na chwilę zatrzymał się na Eileen, ale zaraz wrócił do zadania, aby się nie rozpraszać.
— Proteanius – wypowiedział celując różdżką w przedmiot. Nie czekając długo spróbował kolejny raz. — Proteanius – miał nadzieję, że szybko opanuje zaklęcie i będzie mógł w spokoju opuścić salę.
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 10:17 am
The member 'Ventus Zabini' has done the following action : Rzuć kością
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
- Lilou Blue
Czw Maj 03, 2018 12:11 pm
Lilou skupiła się raz jeszcze i tak jak przypuszczała, tym razem się udało. No, na szczęście. To byłoby bardzo niestosowne tak po prostu zawalić zaklęcia. A panna Blue zdecydowanie nie chciała popełniać niestosownosci.
Wyprostowała się raz jeszcze, odchrząknęła i rzuciła zaklęcie jeszcze raz. Nieskutecznie. To ją kompletnie zbiło z tropu. No jak to możliwe?! Przecież się starała... Była uważna i w ogóle... To pewnie rozproszenie związane z ilością ludzi wokół...
// - 5PŻ za 5 rzutów
Wyprostowała się raz jeszcze, odchrząknęła i rzuciła zaklęcie jeszcze raz. Nieskutecznie. To ją kompletnie zbiło z tropu. No jak to możliwe?! Przecież się starała... Była uważna i w ogóle... To pewnie rozproszenie związane z ilością ludzi wokół...
// - 5PŻ za 5 rzutów
- Mistrz Gry
Czw Maj 03, 2018 12:11 pm
'Lekcja' :
Result :
'Lekcja' :
Result :
Pozwolenia na tym forum: