- Natalie Dark
Zwierzyniec Natalie
Nie Lis 22, 2015 8:34 pm
Spis zwierzątek:
Imię: Salomea Płeć: samica Rasa: maine coon (kot) Wiek: 7 lat | Umaszczenie: brązowe Oczy: zielone Waga: 8 kg Wielkość: 90 cm długości |
Charakter: Spokojna, dostojna i inteligentna kotka. Z racji swojego wieku, nie ma w zwyczaju ganiać za zabawkami i robić wokół siebie dużego zamieszania. Zamiast tego woli spędzać całe dnie na przesiadywaniu w łóżku swojej pani. Bywa jednak agresywna wobec obcych i jest gotowa przyozdobić czerwonymi pręgami twarz osobnika, który bez jej zgody naruszy jej przestrzeń osobistą lub zbliży się zanadto do rzeczy jej właścicielki.
Charakter: Niezbyt towarzyski, samowystarczalny ptak. Służy Natalie od dłuższego czasu, ale nigdy się specjalnie ze sobą nie zżyli. Stawia się na wezwanie i wykonuje polecenia. Spełnia swoje obowiązki jak należy i na tym jego rola się kończy. jeśli ktoś spróbuje go pogłaskać, ptak najprawdopodobniej go udziobie.
Zwykle woli latać wolno po okolicy niż siedzieć w pokoju ze swoją właścicielką.
Ciekawostki: Kiedyś należał do jej ojca.
Sro Sty 27, 2016 10:09 pm
Droga Nathalie...
Nie jestem w stanie dogadać się z Ievą w sprawie piątkowego patrolu. Nie muszę chyba zaznaczać, że średnio uśmiecha mi się samotny spacer nocą? Gdybyś zechciała zastąpić koleżankę - w piątek o dziewiątej wieczorem będę na korytarzu I piętra.
A. Hughes
Nie jestem w stanie dogadać się z Ievą w sprawie piątkowego patrolu. Nie muszę chyba zaznaczać, że średnio uśmiecha mi się samotny spacer nocą? Gdybyś zechciała zastąpić koleżankę - w piątek o dziewiątej wieczorem będę na korytarzu I piętra.
A. Hughes
- Alice Hughes
Re: Zwierzyniec Natalie
Sro Sty 27, 2016 10:31 pm
NATALIE
Najmocniej przepraszam.
Chyba wiem co masz namyśli pisząc o tym nawale pracy...
A.H.
Najmocniej przepraszam.
Chyba wiem co masz namyśli pisząc o tym nawale pracy...
A.H.
- Rudolf Lestrange
Sob Lut 06, 2016 12:47 am
Droga Panno Dark,
Nie wybaczyłbym sobie, gdybym dopuścił się zaniedbania Panny edukacji, lecz zaproponowany przez Pannę termin jest dla mnie nieco problematyczny. Z zadowoleniem dowiedziałem się o Panny zapale do nauki, a sam z podobną pilnością skontaktuję się z Panną w najbliższym czasie, by potwierdzić przewidzianą datę naszego spotkania.
Zachwycony dostojnym kurierem,
Avellin Louvel
Nie wybaczyłbym sobie, gdybym dopuścił się zaniedbania Panny edukacji, lecz zaproponowany przez Pannę termin jest dla mnie nieco problematyczny. Z zadowoleniem dowiedziałem się o Panny zapale do nauki, a sam z podobną pilnością skontaktuję się z Panną w najbliższym czasie, by potwierdzić przewidzianą datę naszego spotkania.
Zachwycony dostojnym kurierem,
Avellin Louvel
- Mistrz Gry
Sob Lut 06, 2016 1:35 am
Adresat: p. N. Dark.
Nadawca: Apteka Sluga i Jiggersa.
Treść:
Treść:
Witamy serdecznie,
dziękujemy za wiadomość, od razu po jej otrzymaniu zajęliśmy się realizacją Pani zamówienia. Nasz kuferek w którym znajdują się wszystkie zamówione eliksiry, pozwala na bezpieczny transport, a fiolki są starannie zabezpieczone, by uniknąć niepożądanych wypadków. Każda z nich zawiera zawartość dla jednej osoby. Zapłatę prosimy wrzucić do woreczka, który został specjalnie przygotowany przy drugiej nóżce.
Oto pani rachunek:
1x Eliksir Dobrego Powodzenia - 1 galeon, 3 sykle i 1 knut
1x Eliksir Biały Miód - 12 sykli i 3 knuty
1x Eliksir Wiggenowy - 7 sykli i 9 knutów
1x Eliksir Vermiculo - 9 sykli i 25 knutów
1x Eliksir Uzdrawiający - 4 sykle
1x Eliksir Niewidzialności - 6 sykli i 27 knutów
Razem: 3 galeony, 9 sykli i 11 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
dziękujemy za wiadomość, od razu po jej otrzymaniu zajęliśmy się realizacją Pani zamówienia. Nasz kuferek w którym znajdują się wszystkie zamówione eliksiry, pozwala na bezpieczny transport, a fiolki są starannie zabezpieczone, by uniknąć niepożądanych wypadków. Każda z nich zawiera zawartość dla jednej osoby. Zapłatę prosimy wrzucić do woreczka, który został specjalnie przygotowany przy drugiej nóżce.
Oto pani rachunek:
1x Eliksir Dobrego Powodzenia - 1 galeon, 3 sykle i 1 knut
1x Eliksir Biały Miód - 12 sykli i 3 knuty
1x Eliksir Vermiculo - 9 sykli i 25 knutów
1x Eliksir Uzdrawiający - 4 sykle
1x Eliksir Niewidzialności - 6 sykli i 27 knutów
Razem: 3 galeony, 9 sykli i 11 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
- Felice Felicis
Sob Lut 20, 2016 7:50 pm
[List odesłany za pośrednictwem Salomei]
- Mistrz Gry
Pon Lut 22, 2016 10:37 pm
Treść:
Treść:
Witamy serdecznie,
dziękujemy za zamówienie, dwie buteleczki eliksiru Tasardur znajdują się w woreczku, który jest przyczepiony do nóżki sowy. Od razu po ich wyciągnięciu, prosimy o wsypaniu tam zapłaty. Jedna fiolka zawiera porcję dla jednej osoby. Skutki uboczne jakie mogą się pojawić, jeśli eliksir będzie nadużywany to: gwałtowne osłabienie organizmu, paraliż kończyn i uczulenie na drewno z którego została wykonana różdżka o ile w parze z eliksirem będzie też rzucanie zaklęć bez odpoczynku.
Oto pani rachunek:
2x Eliksir Tasardur - 10 sykli i 7 knutów
Razem: 1 galeon, 3 sykle i 14 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
dziękujemy za zamówienie, dwie buteleczki eliksiru Tasardur znajdują się w woreczku, który jest przyczepiony do nóżki sowy. Od razu po ich wyciągnięciu, prosimy o wsypaniu tam zapłaty. Jedna fiolka zawiera porcję dla jednej osoby. Skutki uboczne jakie mogą się pojawić, jeśli eliksir będzie nadużywany to: gwałtowne osłabienie organizmu, paraliż kończyn i uczulenie na drewno z którego została wykonana różdżka o ile w parze z eliksirem będzie też rzucanie zaklęć bez odpoczynku.
Oto pani rachunek:
2x Eliksir Tasardur - 10 sykli i 7 knutów
Razem: 1 galeon, 3 sykle i 14 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
- Mistrz Gry
Pon Maj 16, 2016 1:52 am
Treść:
Treść:
Witamy serdecznie,
dziękujemy za zamówienie, trzy buteleczki znajdują się w woreczku, który jest przyczepiony do nóżki sowy. Od razu po ich wyciągnięciu, prosimy o wsypaniu tam zapłaty. Jedna fiolka zawiera porcję dla jednej osoby. Z powodu dużego zapotrzebowania na Szkiele - Wzro, cena eliksiru tymczasowo wzrosła.
Oto pani rachunek:
1x Eliksir Lumentus - 11 sykli i 14 knutów
1x Szkiele - Wzro - 1 galeon i 20 knutów
Razem: 2 galeony, 2 sykle i 14 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
dziękujemy za zamówienie, trzy buteleczki znajdują się w woreczku, który jest przyczepiony do nóżki sowy. Od razu po ich wyciągnięciu, prosimy o wsypaniu tam zapłaty. Jedna fiolka zawiera porcję dla jednej osoby. Z powodu dużego zapotrzebowania na Szkiele - Wzro, cena eliksiru tymczasowo wzrosła.
Oto pani rachunek:
1x Eliksir Lumentus - 11 sykli i 14 knutów
1x Szkiele - Wzro - 1 galeon i 20 knutów
Razem: 2 galeony, 2 sykle i 14 knutów
Z wyrazami szacunku,
Apteka Sluga i Jiggersa.
Pozwolenia na tym forum: