- Florence Frederica Floyd
Memuar
Pon Gru 08, 2014 12:09 pm
moje dni, moje sny
Właśnie dlatego piszę tę książkę. Mam już taki charakter, że aby coś zrozumieć, muszę najpierw spróbować to zapisać.
Haruki Murakami
Re: Memuar
Wto Sty 13, 2015 11:06 pm
Moja babcia jest wspaniała. Najwspanialsza kobieta ever - PRZYSŁAŁA MI SOK MALINOWY.
p y c h o t a.
Prosto z jej spiżarni, zrobiony z malin, które zbierałam w wakacje. Ta cudowna kobieta wyczuła, że mam zimową chandrę i - jak na babcię przystało - postanowiła temu zaradzić. Słoiczek był niewielki, ale ślicznie zapakowany, wstążeczki, kokardki i takie tam sprawy. Żadnego listu, zero słowa wyjaśnienia, tylko naklejka na słoiczku - "NA SMUTKI". NAJLEPSZA BABCIA EVER. Kurde, ucałowałabym ją teraz. Naprawdę, jest mugolką, a ma lepszą intuicję niż niejeden czarodziej z "wewnętrznym okiem". Kto wie, może jednak w rodzinie matki byli czarodzieje, hmm?
No, ale dość tych rozważań - czas napić się herbaty z sokiem, mniam!
Pią Sty 16, 2015 11:46 pm
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj.
Mark Twain
Sob Lut 07, 2015 2:45 pm
Urocza byłam, prawda? <3
Czasami chciałabym wrócić do czasów dzieciństwa. Znowu beztrosko bawić się w piaskownicy, nie przejmować się problemami dorosłego życia... Chociaż, zapewne gdy byłam młodsza, problemy, które miałam wtedy, były dla mnie równie poważne co te dzisiejsze. Ale nie wiem, nie mam pamiętam już tamtych czasów. Niby tylko szesnaście lat życia, a już takie plamy w pamięci...
CO BĘDZIE ZA 50 LAT?!
Pozwolenia na tym forum: