Go down
David o'Connell
Oczekujący
David o'Connell

Odyseusz [Carney] Empty Odyseusz [Carney]

Wto Kwi 21, 2015 9:45 pm
Spis zwierzątek:

Odyseusz [Carney] Cf2YPA3
Jego imię to Odyseusz. Nie chce reagować na nic innego. Zanim kupił go Carney kilka razy wracał do właściciela sklepu (sam!), zwykle nikt nie upominał się nawet o zwrot pieniędzy, ciesząc się, że go już nie ma. Lubi dziobać ludzi, a jak nie dostanie nic za dostarczenie przesyłki, potrafi ukraść ją i czekać na okup.

Wiadomości wysyłam przez: Odyseusza

Ostatnio zmieniony przez David o'Connell dnia Pią Lis 13, 2015 12:18 am, w całości zmieniany 2 razy
Gwendoline Tichý
Oczekujący
Gwendoline Tichý

Odyseusz [Carney] Empty Re: Odyseusz [Carney]

Pią Lip 17, 2015 10:53 pm
Monsieur Carney,

mam nadzieję, że poprawnie napisałam Twoje specyficzne przezwisko.
Cieszę się, że skusiłeś się na drugą randkę ze mną. Powiem tylko jedno: im szybciej, tym lepiej. Czy będziesz skory pojawić się na balkonie Wieży Astronomicznej już jutro? Najlepiej z samego rana, przed lekcjami - może w okolicach godziny 6:00?
Odpisz najszybciej, jak będziesz mógł. I pewnie nie muszę tłumaczyć dlaczego musisz przyjść sam.

P.S. Papierosy... obrzydliwy i śmierdzący nałóg, ale sądzę, że mogłabym zabrać ze sobą nietkniętą paczkę w imię początków - mam nadzieję - owocnej współpracy.
P.P.S. Twoja sowa w ramach okupu podwędziła mi kolczyk, mam nadzieje na jego szybki zwrot.

Odyseusz [Carney] HHhCYi6
Gwendoline Tichý
Oczekujący
Gwendoline Tichý

Pon Wrz 28, 2015 7:53 pm
Monsieur Carney,

bardzo długo nie miałeś żadnych wieści ode mnie więc postanowiłam się przypomnieć. Moje prace nad zdobyciem księgi póki co fizycznie nie ruszyły się nawet o milimetr, ale mam już dokładny plan jak dostać się do Zakazanego Działu bez niepotrzebnego hałasu i zwracania czyjejkolwiek uwagi.
Mimo to okazuje się, że ty i twoje rzekomo wybitne umiejętności z transmutacji mogą mi się całkiem niedługo przydać w nieco innej sprawie. Może wreszcie dam ci szanse na udowodnienie czy jesteś tak dobry jak twierdzisz.

Odyseusz [Carney] HHhCYi6
Mistrz Gry
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Nie Paź 04, 2015 10:30 pm
Nadawca: Sybilla.
Treść: Nie wiem czy wiesz, ale wyglądasz jak James Potter. Miałam wizję, że spędziliśmy razem dzisiejszy wypad do Hogsmeade a Ty pokazałeś mi jak dobrze transmutować kielich w zwierzę. Widzę na każdej Transmutacji Twe niezwykłe skupienie na twarzy. Jeśli się ze mną jednak nie spotkasz to... to czeka Cię marne życie!

[W kilku miejscach były kleksy a cały pergamin pachniał intensywnie kwiatowymi perfumami]

Ostatnio zmieniony przez Mistrz Gry dnia Nie Paź 04, 2015 10:41 pm, w całości zmieniany 2 razy
Mistrz Gry
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Nie Paź 04, 2015 10:35 pm
Nadawca: Szalony Jack z Nokturnu.
Treść: Widziałem Twoje ogłoszenie, które wywiesiłeś w ślepej uliczce na Nokturnie. Bardzo mnie tym urzekłeś - jeśli rzeczywiście jesteś dobry w te klocki to Ci zapłacę parę sykli. No chyba, że jesteś szlamą. Szlamy to tylko zabijam. No i mógłbyś tak mi podesłać przynajmniej butelkę Ognistej za fatygę, bo widziałem jak bezzębna Jessie łypała lubieżnie na Twoje małe ogłoszonko. Także wiesz... ehe... odwdzięcz się a wtedy pomyślimy, co dalej.

[Pergamin nosi ślady po tłustych palcach - w kilku miejscach widnieją krople jakieś dziwnej mazi]

Ostatnio zmieniony przez Mistrz Gry dnia Nie Paź 04, 2015 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz
Mistrz Gry
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Nie Paź 04, 2015 10:38 pm
Nadawca: Argus Filch.
Treść: Widziałem ciem guwniażu, widziałem! Nie oszukasz mych oczów, ja wszystko wiem i jak zobaczę ciem znowuf w nocy to cim dam popalidź. I tem lajnbombym wsadzem w dupe.
Mistrz Gry
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Nie Gru 20, 2015 12:15 am
Adresat: p. David o'Connell

Witam,
Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie panu wysłać Naszej oferty, gdyż jesteśmy w trakcie zmian; chcemy wzbogacić i edytować asortyment sklepu "Bugger". Niemniej, kiedy tylko zostanie to zakończone, niezwłocznie wyślemy panu przesyłkę z naszą broszurą. Przepraszamy i dziękujemy za zamówienie. Pozwoliliśmy dać panu drugą, jedną z nowszych marek - Chochlińskie Piski. Posiadają one subtelny, aromatyczny zapach, który przy dłuższym wdychaniu sprawia, że zapominamy o stresujących Nas rzeczach. Należy jednak uważać, bo wypalenie zbyt dużej ilości papierosów jednego dnia wpływa na głos palącego - staje się on piskliwy jak u chochlika kornwalijskiego.
A oto pański rachunek:
1x paczka Goblinich Mocnych Bez Filtra - 1 galeon, 1 sykl i 11 knutów
1x paczka Chochlińskich Pisków - 1 galeon, 12 sykli i 2 knuty

Razem: 2 galeony, 13 sykli i 13 knutów  
Również pozdrawiamy i życzymy przyjemnego palenia,
Sklep z tytoniem "Bugger".
Genevieve Corleone
Nauka
Genevieve Corleone

Wto Mar 08, 2016 10:54 pm
Panie młody gniewny vel Davidzie O'Connell,

Najlepszy szlaban Twojego życia odbędzie się jutro, w godzinach popołudniowych.

Ty, ja, boisko i tłuczki. Czysta poezja.

Genevieve Corleone
Mistrz Gry
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Sob Wrz 03, 2016 10:10 pm
Panie o'Connell
w związku z odbywającymi się właśnie w Hogwarcie Dniami Kariery, oczekuję Pana przy swoim stanowisku w Wielkiej Sali.
Proszę pamiętać o stosownym stroju i zachowaniu - liczę na to, że godnie będzie Pan reprezentować szkołę przed przedstawicielami z zewnątrz.
Z wyrazami szacunku,
prof. Minerwa McGonagall
Sybilla Trelawney
Ravenclaw
Sybilla Trelawney

Sro Wrz 07, 2016 9:23 pm
[Zwykła kartka wyrwana z notesu zapisana jest w miarę schludnym pismem z mnóstwem zawijasów. W paru miejscach pojawiają się jednak kleksy, świadczące o zdenerwowaniu i nieco drżącej ręce nadawcy. Papier pokropiony jest olejkiem z eukaliptusa.]

Davidzie.
Od dawna już spowity w cieniu. Nie potrafisz odnaleźć światła w swym żyiu. Jeżeli słońce już na zawsze schowa się za horyzontem, nie odnajdziesz szczęścia. Jeżeli nadal dasz się pochłaniać ciemności – umrzesz.

S. Trelawney
Sybilla Trelawney
Ravenclaw
Sybilla Trelawney

Pią Wrz 09, 2016 9:07 pm
[List w podobnym stanie do poprzedniego, tym razem napisany spokojniejszą ręką.]

Carneyu,
znam Cię bardzo dobrze. Czuję, że nawet lepiej, niż może Ci się wydawać. Dłużej niż ten rok, w którym zrządzenie losu zaczęło posyłać Cię na zajęcia z mojego rocznika. Niestety przeszłość nie jest tak wyraźna jak przyszłość, o którą musisz się zatroszczyć. I pamiętaj, poezja nieraz wyraża najlepiej najprostsze i najprawdziwsze myśli.

S. Trelawney

P.S. Twoja sowa dziobie, uważaj na nią.
Sybilla Trelawney
Ravenclaw
Sybilla Trelawney

Pią Wrz 09, 2016 11:49 pm
[W końcu jakaś ładna kartka skropiona innymi olejkami, jej rogi zostały specjalnie nadpalone. Pismo jednak jest znacznie mniej staranne niż wcześniej.]

Carneyu,
ileż kłamstw jesteś w stanie zawrzeć w jednej krótkiej notce, oto moje pytanie do Ciebie, na które sam sobie powinieneś odpowiedź. Nie daj się pochłonąć płomieniowi gniewu i żądzy, mimo że czasami to ogień beznamiętności rani najbardziej. W niewoli czasu, w rękach losu, podporządkowując się własnemu ciału, jesteśmy wiecznie uwięzieni w niewymiarowych klatkach. Wróżę Ci wielką przyszłość i równie wielki upadek.

S. Trelawney
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: