Go down
Oczekujący
Cara Rhee

Cheonsa  Empty Cheonsa

Nie Lut 01, 2015 1:41 am
Cheonsa (kor. Aniołek) - mała sowa zakupiona tuż przed rozpoczęciem wizytacji w Hogwarcie.

Nie radzi sobie z większymi pakunkami, co nie sprawia problemów, gdyż raczej służy do wysyłania listów.

Percival Flint
Oczekujący
Percival Flint

Cheonsa  Empty Re: Cheonsa

Wto Mar 10, 2015 10:28 am
Czarny kruk, wiedział gdzie ma dostarczyć liścik, usiadł na gzymsie i zaczął pukać w okno swoim czarnym dziobem aż ktoś raczy otworzyć, a kiedy to zrobił, kruczyca wzleciała aż pod sam sufit kracząc dumna z siebie aż w końcu wylądowała na biurku wyraźnie zadowolona z siebie. Rzuciła list na blat stołu i zadrobiła wesoło, zaczęła iskać pióra dumna z siebie.

Charakter pisma był drobny, lecz wyraźny, widocznie ktoś pobierał staranne nauki kaligrafii, typowe dla starszych pokoleń ludzi.

"Droga Caro,

Piszę do Ciebie ten list, aby poinformować o moim przybyciu do miasteczka pod Hogwartem. Kiedy tylko usłyszałem o twojej misji postanowiłem, że się do Ciebie przyłączę. Jako twój szef jestem odpowiedzialny za powodzenie misji, a i o to, że wrócimy z niej żywo. Wszak plotki głoszą, że zaprawdę się źle dzieje. Nie wiadomo co napotkamy tam, w zamku. Kiedy będziemy na miejscu jakoś się podzielimy obowiązkami. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe.

Bądź zdrowa!

Percival Flint"
Percival Flint
Oczekujący
Percival Flint

Wto Mar 10, 2015 4:41 pm
Tym razem nie wypuścił swojego kruka, tylko tą samą sowę, która przyniosła mu list.

"Mam rozumieć, że szczegóły misji są poufne? Nie wiem w jakim celu przybyłaś, ale pewnie będą zbieżne z moimi, najważniejsze to by zapewnić dzieciom ochronę i zlikwidować, w ramach możliwości przyczyny tych wszystkich tragicznych wydarzeń. Chcę wizytować zajęcia, nie wiem czy tak młody personel Hogwartu ma odpowiednie doświadczenie i dobrze przekazuje wiedzę dzieciom. Mam nadzieję, że nie będzie ci to nadto przeszkadzać i nie pokrzyżuje twoich planów. Jesteś już w zamku? Chciałbym szerzej się rozeznać w sytuacji, jeśli mogłabyś, zdaj mi relacje w następnej sowie lub spotkajmy się w miasteczku, za jakąś godzinę?

Percival"
Killian Rackham
Oczekujący
Killian Rackham

Wto Mar 10, 2015 8:20 pm
Panno Rhee,

w imieniu Ministra pragnę poinformować, że otrzymaliśmy od Dyrektora Hogwartu oficjalną odpowiedź na nasze pismo dotyczące Pani wizyty. Dyrektor potwierdził swoją chęć przyjęcia i ugoszczenia aurora wysłanego przez Ministerstwo, mimo że zaznacza (co podkreślił w typowy dla siebie sposób), że Ministerstwo zasadniczo nie powinno się mieszać w sprawy szkoły, jeśli nie ma poparcia rady nadzorczej. W związku z tym proszę o sowę zwrotną z informacją, czy nadal jest gotowa Pani podjąć się obowiązku zbadania sprawy, do której delegował Panią nasz Minister.

Z uszanowaniem, kłaniający się niewolniczo,
K.R.

Ostatnio zmieniony przez Killian Rackham dnia Czw Mar 12, 2015 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Killian Rackham
Oczekujący
Killian Rackham

Czw Mar 12, 2015 8:05 pm
Panno Rhee,

cieszy mnie, że dalej chce Pani podjąć się tego zadania. Przez sowę przesyłam dodatkowe pełnomocnictwa, które mam nadzieję nie będą przydatne i każdy z nauczycieli oraz uczeń zechce z Panią rozmawiać bez konieczności podjęcia środków przymusu. Niemniej przypominam, by w kontaktach z uczniami zachowała Pani stosowny dystans, szczególnie zaś w rozmowach z osobami niepełnoletnimi.
Pragnę zaznaczyć, że Dyrektor wyraził kategoryczny sprzeciw wobec samego naszego zapytania o możliwość bezpośredniego sprawdzania nauczycieli (co rozumiem między innymi przez niezapowiedziane przeszukania). Nasze oficjalne polecenie jest więc w tym zakresie jasne: proszę się stosować do nakazów Dumbledore'a. Podkreślam: oficjalne.

Z uszanowaniem,
K.R.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: